Jöhet a közös alpesi síregula: ennek búcsút mondhatnak a síelni vágyó magyarok?

Pénzcentrum2020. szeptember 7. 09:56

Az idei síszezon sok mindenben különbözni fog a koronavírus előtti korszak síelésétől. Az összes alpesi ország gőzerővel dolgozik a síszezonra érvényes szabályok kidolgozásán - írja a sielok.hu. 

Nagyban dolgoznak az ismert európai síparadicsomok azon, milyen szabályokkal induljanak neki az előttünk álló szezonnak. Van olyan síterep, amely most is üzemel (Hintertux), itt pedig már érvényben is vannak a szabályok.

Nagy eltéréseket nem fogunk tapasztalni. Mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben. Több síterep is azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár. Hüttékben már változó. Természetesen az asztalnál nem kell, de azt elhagyva továbbra is kötelező. Vannak hegyi éttermek, ahol csak a személyzetnek kötelező a maszk - írja a lap.

Ezek között a különböző felfogások között hozhat egységet a szeptember közepére ígért szabályozás, amelyet már sokan sürgetnek Ausztriában. De persze ez nem csak Ausztriára, hanem az alpesi országok mindegyikére igaz. A készülő rendelet egyik kulcspontja a síelés utáni bulik (apres ski) megregulázása lesz a hírek szerint. 

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, síelés, járvány, koronavírus,