6 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat a járvány miatt: további intézkedések várhatók

Pénzcentrum2020. augusztus 31. 19:01

Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun megye, Tolna, Szabolcs kórházai, illetve az egri Markhot Ferenc Kórház érintettek, számos tagintézményre külön szabályok vonatkoznak. Nem minden kórházban diagnosztizáltak koronavírus-fertőzött beteget a közlemények alapján, pusztán a járványhelyzet súlyosbodása is indokolhat egy ilyen lépést. Mutatjuk, hol van érvényben látogatási tilalom, és meddig.

Augusztus 26 -án két betegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért látogatási tilalmat vezettek be a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Az intézmény honlapja szerint az óvintézkedésre a betegek és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében van szükség.

Látogatási tilalmat rendeltek el péntektől a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egytemi Oktatókórház több telephelyén a koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt. A látogatási tilalmat a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya javaslatára az egészségügyi intézmény Szentpéteri kapui, Semmelweis tagkórház és a Szent Ferenc tagkórház telephelyein rendelték el péntektől - olvasható a bazmkorhaz.hu oldalon.

Az egri Markhot Ferenc Kórház pénteken jelentette be, teljes látogatási tilalmat rendelnek el szombattól. A döntés visszavonásig érvényes - közölte az intézmény sajtóreferense, Szegedi Erzsébet, akinek tájékoztatása szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A tilalom első napján a rendelőintézet zárva tart - jelezte.

Kitért arra is, a szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók - romlandó élelmiszert nem tartalmazó - csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik - tette hozzá.

Szintén szombattól teljes látogatási tilalom a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban egy koronavírussal fertőzött beteg miatt - közölte az intézmény pénteken. Az intézmény közleménye szerint a betegbiztonság érdekében tett intézkedés a kórház Nyíri úti és Balaton utcai fekvőbeteg telephelyeire vonatkozik, rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes és ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot. Az intézmény közlése szerint a rendelőintézet nyitvatartása változatlan.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mai bejelentés alapján kedd reggel 6 órától látogatási tilalmat rendelt el a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház a súlyosbodó járványügyi helyzet miat. A tájékoztatás szerint a kórházba csak előszűrés után lehet belépni, kísérő csak indokolt esetben - például a beteg gyermek szülője - mehet be.

A kórház területére gépjárművel nem lehet behajtani, a mozgásukban korlátozott betegek közlekedését a kórház betegszállító szolgálata és betegvezetői segíti. A járóbeteg-ellátás kórházi belépési pontjai változatlan rendben működnek.

Szintén keddtől teljes látogatási tilalmat rendeltek el a szabolcsi kórházcsoport gyógyintézményeiben az új koronavírusos megbetegedések országszerte emelkedő száma miatt. A tilalom keddtől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház valamennyi tagkórházában érvényben van.

A visszavonásig érvényes intézkedés a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházat és annak Sóstói úti telephelyét, illetve a nagykállói, a fehérgyarmati, a mátészalkai és a vásárosnaményi tagkórházak összes gyógyító osztályát érinti.

Címkék:
kórház, hírek, koronavírus, betegek, fertőzöttek, vezetői engedély,