Koronavírus a magyar egyetem gólyatáborában: öt embernél diagnosztizálták a ferőzést

Pénzcentrum2020. augusztus 24. 20:45

Öt embernél is kimutatták a vírust, akik a Szent István Egyetem egyik gólyatáborában betegedtek meg. Az intézmény közölte, minden intézkedést betartottak, de a helyzetre való tekintettel a további gólyatáborokat nem tartják meg.

A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt - írja a 444. Az egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a vírust, de egyelőre senkinek nincsenek tünetei, nem hagyják el az otthonukat az előírt két hét karantén ideje alatt.

A szervezők előzőleg és a helyszínen is megtették a szükséges óvintézkedéseket az intézmény szerint: a regisztrációnál és a tábor egész terültén több pontban voltak kézfertőtlenítők, és naponta zajlott a résztvevők non-kontakt hőmérőzése. A táborozók maszkot vittek a táborba, amit az odavezető úton is viselniük kellett.

Azokat az eszközöket amiket rendszeresen használtak, gyakorta fertőtlenítettek, az egyszer használatos eszközöket azonnal kidobták. Evéskor a konyhai személyzet maszkban szolgálta ki a hallgatókat. Minden program (kivéve az Uszodaest, ahol folyamatos fertőtlenítés történt) szabad téren zajlott, a takarító személyzet rendszeresen fertőtlenítette a mosdókat és a zuhanyzókat - közölte az egyetem, ami szerint a tábor szabályait mindenki elfogadta, és azoknak megfelelően viselkedett. Az egyetem bejelentést tett a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé is - közölte a SZIE.

Mint írták, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége kapcsolatban áll a fertőzöttekkel és a gólyatábor minden résztvevőjével, és tájékoztatja az egyetem vezetését a hallgatók állapotával kapcsolatban. A Szent István Egyetem vezetése közölte, hogy jelen ismereteik szerint az egyetem campusai továbbra sem érintettek a fertőzéssel. A járványhelyzetre való tekintettel nem tartják meg a további gólyatáboraikat.

Címkék:
biztosítás, járvány, fertőzés, koronavírus, gólyatábor,