Vallottak az egyetemek: így rendezik meg a gólyatáborokat

Pénzcentrum2020. augusztus 3. 20:33

"A jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan" - ezt a Belügyminisztérium válaszolta az ATV Híradójánknak arra a kérdésére, hogy milyen formában szervezhetnek az egyetemek gólyatáborokat, és hogy milyen szabályok vonatkoznak az intézményekre.

Az intézmények saját hatáskörben dönthettek az esemény megtartásáról. Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke elmondta: jelenleg négy-öt egyetem határozott a klasszikus gólyatábor elhalasztása mellett, a többiek megszervezik valamilyen formában az eseményt. Arról, hogy milyen előírásokat kell pontosan betartaniuk pontos információjuk nincs, követik az Operatív Törzs javaslatait.

Pécsett klasszikus tábort szerveznek, Szegeden viszont egyáltalán nem lesz. A Szegedi Tudományegyetem közleményében azt írta: habár a jogszabályok rugalmasak, ennek ellenére sem érzik azt, hogy garantálni tudják a hallgatók teljes biztonságát. Ezért az idei évben a gólyatáborok hagyományos formájukban nem kerülnek megrendezésre.

Hasonlóan döntött az idei év legnépszerűbb felsőoktatási intézménye az ELTE is. Itt kisebb csoportokban, több turnusban úgynevezett orientációs napokat tartanak. Ami biztos, a táborozó fiataloknak szinte mindenütt kötelező maszkviselésre, állandó kézfertőtlenítésre, néhol létszámkorlátozásra és lázmérésre is számítania kell.

Címkék:
utazás, felvételi, koronavírus, egyetemek, gólyatábor,