Orbán Viktor: a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni

Pénzcentrum2020. július 31. 07:42

Orbán Viktor, miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, hogy annak a nyugalomnak a hátterében, felhajtás nélkül tovább munkálkodik az operatív törzs. Felhívta a figyelmet: nem szabad, hogy most elragadjon minket a hév, annak ellenére, hogy itt a jó idő, a nyaralás.

A tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni

- mondta el. Orbán Viktor szerint a magyar védekezés bevált, ezt kell tartani, akkor nem lesz baj, viszont azt látjuk, hogy a környező országokba megérkezett a második hullám.

A járványügyi vészhelyzet idején kiderült, hogy a magyar egészséügyi rendszer Európa legjobbjai közé tartozik - annak ellenére, hogy hajlamosak vagyunk leminősítően beszélni róla - emelte ki a miniszterelnök. Most máshogy áll a védekezés, mint a járvány kezdetén, az ország felkészült, vannak védőfelszerelések, amelyeket itt Magyarországon gyártanak - mondta.

A zenei fesztiválokat idén azért nem lehet megtartani, a miniszterelnök szavai szerint, mert a védekezés szintje jelenleg sikeres - bármilyen változtatás ezen az állapoton azt eredményezhetné, hogy kiszámíthatatlanná válik a helyzet. Ezért a nagy, tömeges fesztiválok helyett inkább a garázskoncerteket ajánlják, és támogatják a könnyűzene iparban dolgozókat.

Orbán Viktor úgy értékelte, hogy szinte már most teljesítette a kormány azt az ígéretet, hogy ahány munkahelyet a vírus tönkretett, annyit fog teremteni a kormány a friss foglalkoztatási adatokat nézve. Hozzátette, hogy őt az érdekli, hányan dolgoznak a statisztikák szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A miniszterelnök pozitívan értékelte a gazdaság helyreállítására tett lépések hatásait. Azt mondta, az az elve, hogy "kanyarban kell előzni", vagyis a válság alatt kell úgy fejleszteni, hogy nyertesen jöjjünk ki a járványból. A beruházások ösztönzésével a gazdaság a járványt követően még jobb is lehet, mint előtte - vélte.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Címkék:
hírek, koronavírus, orbán viktor, kossuth rádió,