Több százan hagyták el a házi karantént: szinte minden megyében jelen van a vírus

Pénzcentrum2020. július 30. 11:10

19 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4484 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3346-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 542 fő. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. 7819-en vannak házi karanténban.

A koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál információi szerint "a beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett", bár tegnapról mára ez a szám 8683-ról 7819-re csökkent (az 864 főnyi csökkenés egyetlen nap alatt).

Tegnap 9, ma 19 újabb fertőzöttet regisztráltak, viszont 12 napja nem követelt újabb áldozatot a vírus. Az elmúlt két nap adataihoz képest változatlanul 76-an szorulnak kórházi ápolásra és 6-an vannak lélegeztető gépen. Tegnapról mára 7 beteg gyógyult meg a statisztikák szerint, így az aktív fertőzöttek száma 542 fő - 12 fővel több, mint tegnap. A portál közzétette a tegnapi adatokat az aktív fertőzöttek megyei megoszlásáról is:

Loading...

Békés az egyetlen megye, ahol nincs jelenleg fertőzött, Tolnában és Baranyában pedig csak 1-1 fő. A leginkább érintett Budapest, Pest megye, Zala és Borsod. Összehasonlításképpen itt vannak az egy héttel korább aktív fertőzött számok:

Loading...

 

Címkék:
hírek, térkép, koronavírus, beteg, megye, elhunyt, fertőzött, gyógyult,