Ezeket a magyarokat is nagyon megütötte a válság: sokan maradnak a padlón

HelloVidék2020. június 23. 08:15

Nem csak a hirtelen piac nélkül maradt zöldség- és gyümölcstermelők kerültek nehéz helyzetbe a járvány miatt, a korlátozó intézkedéseket a kézművesek is eléggé megérezték. A HelloVidék vállalkozókat kérdezett a tapasztalatokról.

A koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzet kapcsán sok szó esett a hirtelen piac nélkül maradt zöldség- és gyümölcstermelők nehéz helyzetéről, ám a korlátozó intézkedéseket nemcsak ők szenvedték meg. A HelloVidék Csongrád-Csanád megyei kézműveseket kérdezett a március-május közti időszak tapasztalatairól.

Rigó Angéla 6 éve foglalkozik kecsketejből és természetes összetevőkből megkomponált szappanok, gyógynövényes kencék és krémek készítésével, ami egy éve fő kereseti forrásává, főállásává vált.

Az első döbbenet után számba vettem a lehetőségeket, és nyilván én is rájöttem, hogy szinte az egyetlen alternatíva, ha az online térben próbálkozom az eladással. Eddig is volt saját közösségi oldala a műhelyemnek, így azt próbáltam naprakészen tartani, mindig új bejegyzésekkel frissíteni

- emlékezett vissza a Rigóka Szappanműhely tulajdonosa.

További részletek a cikkben!

Címkék:
vállalkozás, válság, koronavírus, hellovidék,