Alig ért véget koronavírus-járvány: máris ilyen autókat vesznek dögivel a magyarok

Pénzcentrum/InfoRádió2020. június 8. 09:15

Májusban már lassú növekedésnek indult a használtautó-piac, áprilishoz képest 17 százalékkal több használt személyautót regisztráltak - mondta az InfoRádiónak a Jóautók.hu vezérigazgatója, Halász Bertalan.

A használt autók behozatalában jelentős esés volt áprilisban, mert a tavalyi 13 200 után most mindössze 7500 autót helyeztek forgalomba. Ez a szám májusban majdnem kilencezerre emelkedett - mondta az InfoRádiónak Halász Bertalan, a Jóautók.hu vezérigazgatója. A májusi adat még mindig 39 százalékos visszaesés a tavalyi évhez képest, de az áprilisi számokhoz viszonyítva már 17 százalékos emelkedést jelent.

A vezérigazgató szerint átrendeződőben van a piac: új helyett inkább használt autó vásárlása felé fordulnak a vevők. Már a veszélyhelyzet kihirdetése után volt ilyen várakozás a piacon. "Bizonytalan gazdasági helyzetben óvatosabban nyúlnak a megtakarításokhoz az emberek, ezért azt várta a piac, hogy az új autó vásárlásban gondolkodók inkább a fiatalabb használt autók felé fordulnak. Gyakorlatilag ezt igazolják a májusi adatok" - mondta Halász Bertalan.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, járvány, használt autó, koronavírus, autóvásárlás,