Beterjesztették: így lehet végre vége a veszélyhelyzetnek Magyarországon

Pénzcentrum2020. május 27. 09:33

Kedden nyújtották be a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről, valamint a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatokat a parlament elé - szúrta ki az ATV.hu.

Szerda éjfél előtt 10 perccel Semjén Zsolt benyújtotta a parlament elé a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről, valamint a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatokat. Az indoklásban a következők szerepelnek:

A COVID-19 járvány eddig példátlan kihívás elé állította hazánkat és a világ valamennyi országát. A hagyományos eszközök és megoldások alkalmatlannak bizonyultak a járvánnyal szembeni egészségügyi és gazdasági védekezés során. Alkotmányos hagyományaiknak és a járványügyi helyzetnek megfelelően valamennyi állam speciális intézkedéseket hozott, hogy sikerrel léphessen fel a válsághelyzet kezelése érdekében. Hála a magyarok áldozatvállalásának és fegyelmezettségének, mindeddig sikerült megakadályoznunk, hogy a járvány hazánkban a máshol tapasztalhatóhoz hasonló tragikus méreteket öltsön. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, kedden Varga Judit igazságügyi miniszter már megerősítette a korábban is említett május 26-i időpontot, de hozzátette azt is, hogy a különleges jogrend várhatóan június 20-án fog megszűnni.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, koronavírus, veszélyhelyzet, alkotmány,