Fordult a kocka: jóval kevesebb koronavírusos van Budapesten, mint vidéken

Pénzcentrum2020. május 25. 17:07

Javították a magyarországi koronavírus-járvány statisztikai adatait, amelyek alapján már jóval több az aktív koronavírus-fertőzött vidéken, mint Budapesten. Ugyanakkor van egy csavar a páli fordulatban.

Hétfőn délután javították a magyarországi koronavírus-járvány statisztikai adatait a kományzati tájékoztatási oldalon. A frissített számok alapján továbbra is 1554 aktív fertőzött van az országban, ám az összetétel a korábbi heteket szemlélve nagy fordulatot mutat:

a vidéki aktív fertőzöttek száma mostanra 248 fővel több, mint a fővárosban.

A korrigált adat szerint a budapesti aktív fertőzöttek száma: 653 fő, a vidéki aktív fertőzöttek száma 901 fő. Az elhunytak számát tekintve viszont a fővárosi érték továbbra is magasabb. Az aktív fertőzöttek száma a honlap szerint viszont fokozatosan csökken: már kevesebben vannak, mint a gyógyultak.

A Pénzcentrum közben azt is kiderítette, hogy mi okozta a páli fordulatot a statisztikáan: a mélyebb adatok alapján megállapítható, hogy hétfőről keddre virradóra a Pest megyei adatokat átpakolták a vidéki statisztikákhoz (Korábban a vidéki statisztikákat Budapestés Pest megye együttes számával vetettékössze.).

Címkék:
utazás, Budapest, magyarország, vidék, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-térkép,