Görögországban nyaralnál? Kijöttek a szabályok, csak így fogadják a turistákat

Pénzcentrum2020. május 11. 17:03

A Görögországba induló repülőkre csak 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszttel lehet felszállni, a svédasztalokat betiltották.

Kihirdette a görög kormány, milyen szabályok várnak idén a turistákra a járvány miatt, írja a 444 a greekcitytimes.com cikke alapján. A rendelkezés szerint a Görögországba induló repülőkre csak 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszttel lehet felszállni, ezt a becsekkolásnál ellenőrzik majd.

Azokon a repülőutakon, amelyek négy óránál rövidebb ideig tartanak, nem lehet ételt felszolgálni, ez alól legfeljebb az előre csomagolt élelmiszer lehet kivétel. Arra nem vonatkozik előírás, hogy a gépeken üres helyeket kéne hagyni.

A szállodáknak egy saját koronavírus-tanácsadó orvossal kell leszerződni, neki az lesz a feladata, hogy figyelje a tüneteket mutató vendégeket. Ha az orvos egy vendégnek tesztet ír elő, az illetőt hat órán belül tesztelni kell. A pozitív koronavírusteszttel rendelkező turistákat karanténhotelekbe viszik majd.

A szállodák júniusban nyithatnak, a csak nyáron üzemelő szálláshelyek pedig csak júliusban. A svédasztalokat betiltották, a napágyakat pedig egymástól megfelelő távolságra kell elhelyezni a strandokon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szóba került továbbá, hogy a görögök  úgynevezett biztonságos turistazónákat jelölnek ki, ahol garantálják, hogy senki sem kaphatja el a vírust, annyira szigorúan ellenőrzik a területet.

Címkék:
utazás, járvány, görögország, koronavírus, turisták, szállodák, repülők,