Felrobbantak a várólisták: lassan verekedni kell az időpontokért

Pénzcentrum2020. május 8. 21:33

A koronavírus-járvány több területen felrobbantotta a várólistákat. Van olyan beavatkozás, amire az eddigi néhány hét helyett most akár több hónapot is várni kell. Tovább rontja a helyzetet, hogy sok 65 év feletti orvos valószínűleg nem fog visszatérni a rendszerbe.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint azonban nem csak Magyarországon hanem nemzetközi szinten is hasonló következményekkel járt a koronavírus-járvány. A kialakult helyzetet ugyanakkor itthon tovább nehezítheti az orvoshiány növekedése - hangzott el az ATV híradójában.

Úgy gondolom, hogy a 65 évnél idősebb orvosok egy része nem fog visszatérni a munkába és ez további ellátási problémát okozhat. Különböző zárt csoportokon belül ennek látszik a nyoma és ez köszönhető az ostoba és rendkívül agresszív megközelítésének annak, ahogy ezeket a kollégákat kitették a gyakorlatilag egyik napról a másikra a rendszerből

- mondta Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő.

A Magyar Orvosi Kamara a 24.hu-nak úgy nyilatkozott: a kamara attól tart, hogy a járvány után új erőre kaphat a külföldi egészségügyi rendszerek szakembereket elcsábító hatása, pedig az utóbbi években már valamelyest mérséklődött az agyelszívás.

Címkék:
biztosítás, járvány, egészségügy, várólista, koronavírus, orvoshiány,