Operatív Törzs: ígéretes COVID-gyógyszer tesztje kezdődik meg Magyarországon

Pénzcentrum2020. május 2. 10:52

A mai napon is megtartotta az Operatív Törzs szokásos napi sajtótájékoztatóját. A rövidke eseményen többek között elhangzott, hogy Magyarországon is megkezdődnek a remdesivir klinikai vizsgálatai.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója elmondta: intézetükben tudományos koncorcium alakult, amely klinikai vizsgálatban kísérleti terápiába kezdett a betegségen már átesett emberek vérplazmájának felhasználásával. int mondta, megkezdték a plazmák gyűjtését és kivizsgálását, és egyre nagyobb számban érkeznek potenciális donorok.

Nagyon optimisták vagyunk, a jövőben egyre több beteg kaphat ilyen ellátást, a hosszan eltárolható vérplazmák akár egy második járványhullámra is indulókészletet biztosíthatnak

- fogalmazott Vályi-Nagy István.

Hozzátette: "Egy másik csoportban innovatív gyógyszerekkel kezelnek nagyon súlyos állapotban lévő betegeket, tocilizumab alkalmazásával. A használatával egy csoportban úgy tűnik, meg tudják akadályozni az intenzív osztályra kerülést, az intenzív osztályon lévők esetében pedig az elhalálozást." Újságírói kérdésre Vályi-Nagy István elmondta, hogy most kezdődnek meg az USA-ban ígéretesnek tűnő remdesivir klinikai vizsgálatai, Magyarország ennek a gyógyszernek a vizsgálatát az elsők között kezdi meg Európában, Lengyelországhoz hasonlóan.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, kezelés, gyógykezelés, tünetek, koronavírus-járvány, operatív törzs,