Ez siralmas: ennyit keres egy koronaosztályon dolgozó orvos ma Magyarországon

Pénzcentrum2020. április 27. 10:01

Most a legnagyobb probléma a fizetésünk - mondta el a 444-nek adott interjújába egy nyugat-magyarországi orvos, aki közvetlenül foglalkozik a koronás fertőzöttekkel. 

Egy nyugat-magyarországi kórházban dolgozó tüdőgyógyász, aki most a koronavírus frontvonalban tesz a dolgát, azt mondta a lapnak adott interjújában, hogy

Most a legnagyobb probléma a fizetésünk.

Az orvos kifejtette, a veszélyhelyzet kihirdetésével párhuzamosan azonnal megtiltották, hogy az egészségügyi dolgozók másodállást vállaljanak. Így se magánrendelni, se másik városban háziorvosként ügyelni nem lehet. Ez pedig a lapnak nyilatkozó orvos estében jelenleg azt jelentette, hogy legalább az alapfizetésének megfelelő összegtől esik el most havonta. 

Az orvos szerint ez konkrétan megélhetési problémákhoz vezet. Főleg azoknál akiknek mondjuk albérletet is kell fizetniük. A tüdőgyógyász egyébként konkrét számokat is említette, jelenleg az alapfizetése 203 000 forint nettó, de mivel március elején 3 napot táppénzen volt, ezért csak 183 forint szerepelt az áprilisban kézhez kapott fizetési papírján.

Címkék:
hrcentrum, pénzcentrum.hu, fizetés, orvos, koronavírus,