Koronavírus-járvány: tovább csökkenhet a magyar nyugdíjasok bevásárlási időkerete

Magyar Nemzet2020. április 22. 22:36

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati nap korlátozásainak eltörlésével - írja saját értesülésére hivatkozva a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, hogy "iparági körökben egyre gyakrabban felmerül annak lehetősége, hogy a kormány hajlik a 65 év felettieknek szóló vásárlási idősáv finomítására, ahogy azt már a bevezetésekor is kérték a kiskereskedelmi szereplők".

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják a reggeli idősávban - nyitástól 9 óráig -, hogy nagyon megnőtt a forgalom a boltokban, és sok helyen hosszú sorok alakultak ki, majd ezt követően 12-kor ismét hirtelen megugrik forgalom.  "Úgy tűnik, hogy a korlátozott időtartam miatt túlságosan koncentrálttá váltak a 65 év alattiaknak elérhető időszakok a nap során" - írja a lap.

Az értesülés szerint "nemzetközi mintára a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. Vagyis az első hét végi napon mindenki számára visszaállhat a korábban megszokott menetrend a családi időtöltésre való készülődés eddigi szokásaival. Eszerint szombaton az idősebbek is mehetnének vásárolni, de továbbra is tanácsos otthon maradniuk akkor, amikor sokan vannak az áruházakban" - írják.

Címkék:
vásárlás, bevásárlás, koronavírus, világjárvány,