Így terjed Magyarországon a koronavírus: térképen a legfertőzöttebb megyék

Pénzcentrum2020. április 16. 08:06

73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - írja a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldal. 

A fertőzötteknek több mint fele, 805 fő budapesti és még 249 esetet regisztráltak Pest megyéből. Ez hazánk legfertőzöttebb megyéje. A koronavirus.gov.hu térképén látható, hogy a többi megyében is folyamatosan nő a diagnosztizált fertőzöttek száma:

Eddig Hevesben, Békésben, Tolnában és Vas megyében a legkevesebb a diagnosztizált fertőzött. Legfertőzöttebb területeink az országban Budapest és Pest megye mellett Fejér megye, Győr-Moson-Sopron és Csongrád. Viszont Borsodban és Szabolcsban is jelentősen emelkedtek az esetszámok az utóbbi napokban. Müller Cecília tisztifőorvos többször felhívta a lakosság figyelmét, hogy a fertőzés minden megyében, minden kistelepülésen ott lehet, ezért mindenki azzal teheti a legtöbbet saját és mások egészségéért, ha otthon marad, így nem kapja meg és nem is terjeszti a fertőzést.

Címkék:
utazás, járvány, térkép, koronavírus,