Nagyot mennek a mobilappok: brutál pénzt kaszál velük a Google és az Apple

Pénzcentrum2020. április 12. 12:30

Nagyon pörögnek az applikáció letöltések az Apple-nél és a Google-nél is, a felhasználók egyre többet nyúlnak a mobiljuk után, melyre egyre szívesebben töltenek le részben vagy egészben fizetős alkalmazásokat is.

Az App Annie alkalmazásanaliktikai cég jelentése szerint 2020 első negyedévében a felhasználók a korábbinál sokkal többet (és hosszabb ideig) használták az sppokatt, amit elsősorban a koronavírus-járvány számlájára írnak. Az androidos programok (és játékok) esetében a becslések szerint ez globálisan 20 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A kínai felhasználók naponta átlagosan 5 órát töltenek az appok nyomogatásával, de az amerikaiak, az olaszok és a franciák így eltöltött ideje is növekedésnek indult.

Január és március között 31,5 milliárd applikációt töltöttek le: a Play áruházból 22,5 milliárdot, az App Store-ból 9 milliárdot. A bevételek tekintetében viszont az Apple örülhetett jobban, ugyanis iOS-en 15 milliárd dollárt (kb. 5061,9 milliárd forint), míg Androidon 8,3 milliárd dollárt 8kb. 2800 milliárd forint) költöttek el a felhasználók 2020 első negyedévében - áll az App Annie becslésében. Továbbra is a hagyományos értelemben vett alkalmazásokat töltik le a legtöbbször, de a játékokban sokkal több pénzt költöttek az emberek - ismerteti az adatokat a hvg.hu.

Az iOS-en futó alkalmazások esetében a kínai és az amerikai, míg az androidosoknál a dél-koreai, japán illetve amerikai felhasználók fizették ki a legtöbbet. Előbbinél Kína és az USA produkálta a legtöbb letöltést, utóbbinál India és Brazília vezeti a listát.

Címkék:
vásárlás, apple, google, koronavírus, alkalmazás, koronavírus-járvány, játékok letöltése, ios játékok,