Így fertőtlenítik a mentőautót egy mintavétel után: less bele a munkafolyamatokba

Pénzcentrum2020. április 12. 14:02

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentesítési zónát hozott létre a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ budapesti telephelyén. Ez már a második olyan helyszín a fővárosban, ahol mentőautókat és mentősök eszközeit fertőtleníthetik. A rendőrök azt írták, hogy a két készenléti szerv közötti együttműködés a járványhelyzetben az emberek biztonságos ellátását segíti.

A koronavírus-járvány új feladatokat jelent a mentőknek is - írják a koronavírus.gov.hu oldalon. Azok ellátására, akik gyaníthatóan megfertőződtek a vírussal, saját csapatot hoztak létre. Ők külön mentőállomáson várják a háziorvosok hívását.

Amikor csörög a telefon és megtudják, hogy találtak még egy feltehetően koronavírusos beteget, elindulnak és a szigorú protokollt betartva védőfelszerelésben megérkeznek a beteg a házához, hogy mintát vegyenek.

Országosan 60 ilyen kijelölt, speciális védőeszközökkel ellátott egység dolgozik. Nekik ez a feladatuk.

Az ilyen mentőegységek fertőtlenítésére, a védőeszközök pótlására úgynevezett mentesítő zónákat jelöltek ki az ország minden megyéjében. Természetesen a mentők dolga az is, hogy kórházba szállítsák a súlyos tüneteket mutató, kórházi ellátásra szoruló betegeteket - olvasható az oldalon.

Miután levették a mintát egy gyanús betegtől és visszatértek az úgynevezett mentesítő pontra, még számos előírást kell követniük, mielőtt egy másik beteghez elindulnak. Még a rendőrök is segítenek nekik például azzal, hogy fertőtlenítik a mentőautót, miközben a mentősök leveszik a védőruhát és magukat fertőtlenítik. Csak ezután vehetik fel az új védőfelszerelést.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ez a helyzet a szakmai tudáson túl, még fokozottabb körültekintést és odafigyelést igényel a mentősöktől is. A koronavírus-járvány elleni védekezés frontvonalában a mentők is ott vannak. Köszönet nekik

- írták.

Címlapkép: ORFK

Címkék:
biztosítás, koronavírus, mentő, mentőautó, rendőrök, koronavírus-járvány, fertőtlenítés, keszenleti rendorseg,