Videó: Orbán Viktor terepszemlét tartott a COVID-19 főhadiszálláson

Pénzcentrum2020. április 10. 20:56

“És hol a lélegeztető?" - kérdezte Orbán Viktor a Bem rakparton a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tett villámlátogatásán Szijjártó Pétertől a COVID19 Központban tartott terepszemlén a tábla előtt, ahol a maszkokra és a kesztyűkre vonatkozó számokat látta meg először. A miniszterelnök látogatásáról Szijjártó Péter töltötte fel a Facebook oldalára a videót.

“Miközben mindent értek és minden nehéz, a lélegeztető készülékeknek be kell jönni, ha törik, ha szakad. A biztos az, amikor bedugják a falba a kórházban, és jön a levegő" - mondta a miniszterelnök Szijjártó Péterék minisztériumában, a COVID19 Központban tett terepszemlén.

Loading...

A KKM COVID19 Központjában a Kínából érkező egészségügyi szállítmányok védőfelszerelések beszerzését/érkezését koordinálják és nyomon követik az azokat hozó repülőgépek útját is. Magyar Levente miniszter-helyettes arról beszélt: minden darab lélegeztetőgépért meg kell küzdeni Kínában, “élet-halál harc folyik", “mindenki ott tolong, nemhogy a megrendelőknél, hanem a gyáraknál".

7500-8000 intenzív ágy és lélegeztetőgép kell majd

Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy a csoportos megbetegedések felől haladunk a tömeges megbetegedés irányába. Amikor tömeges lesz a fertőzés, akkor 7500-8000 intenzív ágy kellhet és lélegeztetőgép, valamint személyzet is kell ehhez. Normális békeidőben olyan 2000 körül van a lélegezetőgépek száma.

Címkék:
utazás, járvány, koronavírus, orbán viktor, központ, akciócsoport,