Képeken a lezárt ország: sok helyen komoly korlátozásokat hozott a húsvét

MTI2020. április 10. 15:03

A kormány a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló csütörtöki rendeletében felhatalmazta a polgármestereket, hogy a nagypéntektől húsvét hétfőig tartó időszakra a településükre szigorúbb szabályokat határozzanak meg. A települések vezetői közül többen is azt kérték, a helybéliek csak indokolt esetben hagyják el otthonukat, a máshol élők pedig látogatásukat halasszák a járvány utáni időszakra. Mutatjuk a lezárt területeket. 

Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármesterek húsvétra. Parkok, parkolók, túraútvonalak lezárásáról döntöttek, helyenként korlátozták a településre belépők körét vagy elrendelték bizonyos üzletek és a piacok bezárását.

Például Budán, a Normafán péntektől valamennyi parkolót lezárták, a szabálytalan parkolást pedig szigorúan szankcionálják.

Nem használhatók a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek.

Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, nem üzemel a Libegő sem.

A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat húsvéti ünnepek alatt lezárja nemcsak a Margitszigetet, hanem az Óbudai-szigetet és a Római-partot is minden nap reggel 8 és este 10 óra között.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bár konkrétan új korlátozásokat még nem jelentettek be, Szombathelyen is zajlik a kijárási korlátozás eddigi szabályainak betartatása.

Nagykovácsinál pedig a más településről autóval érkezőket a település határában visszafordítják. A nagykovácsiak is csak alapos indokkal, például munkavégzés céljából hagyhatják el a települést.

Képek forrása: MTI

Címkék:
utazás, önkormányzat, húsvét, járvány, koronavírus, korlátozás, tűzrakóhely,