Lesz idén érettségi? A parlamenti képviselő tudni véli a menetrendet

Pénzcentrum2020. április 6. 17:30

Továbbra sincs szó arról, hogy elmaradnának az idei érettségik a koronavírus-járvány miatt - írta a Facebookon Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Vinnai Győző országgyűlési képviselő úgy tudja, továbbra sincs szó arról, hogy elmaradnának az idei érettségik a koronavírus-járvány miatt. A politikus erre figyelmeztette vasárnap a választókerülete "érintett fiataljait, az aggódó szülőket és a pedagógusokat" - szúrta ki a politikus Facebook-posztját az Eduline.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. választókerületének képviselője hozzátette azt is, hogy szakértők dolgoznak a biztonságos feltételek kialakításán. A részletekről későbbre ígért tájékoztatást.

Pénteken Maruzsa Zoltán államtitkár úgy nyilatkozott: a felkészülést folytatni kell az érettségire, hogy több forgatókönyv is készül a vizsgáztatásra, ám hogy melyik alapján adnak majd számot a tudásukról a diákok, azt kiválasztani elsősorban a járványügyi helyzet alapján lehetséges.

A kormány a kellő időben meg fogja hozni a szükséges döntéseket. Ez az idő még nem jött el, de azt ígérjük, hogy még a húsvét előtt a terveket ismertetni fogjuk

- jelentette ki az államtitkár.

Címkék:
hrcentrum, érettségi, középiskola, koronavírus, koronavírus-járvány,