Fontos változás a gyógyászati segédeszközöknél: ezt minden betegne tudnia kell

MTI2020. április 2. 13:33

Az egészségügyben dolgozók, köztük a gyógyászati segédeszközöket kiszolgáló szakemberek mindent megtesznek, hogy segítsék betegeiket. Krónikus betegségekben szenvedő és fogyatékkal élő embertársaink a járványügyi veszélyhelyzet miatt a szokásosnál nehezebben jutnak hozzák a számukra nélkülözhetetlen gyógyszerekhez, segédeszközökhöz.

A koronavírus járvány számos problémát okoz a gyógyászati segédeszköz ellátás területén. A járványügyi korlátozások miatt az egészségügyi intézményekben működő gyógyászati segédeszköz kiszolgáló helyek és segédeszköz gyártó műhelyek vagy bezártak, vagy szűkített nyitvatartás mellett működnek. A Forgalmazók az Egészségért Szövetség szaküzletei

telefonos tájékoztató és ügyeleti rendszert hoztak létre, mely segítségével a betegek a lakóhelyüktől még elérhető távolságban találnak gyógyászati segédeszköz szaküzletet.

A betegek, az ország teljes területét lefedő térképes nyilvántartásban tudnak a gyógyászati szaküzletek között keresni. Az ügyletei rendszerhez csatlakozó szaküzletek száma folyamatosan bővül. A kollégák hétköznap 8 és 20 óra között fogadják a betegek hívását, tájékoztatják ügyfeleiket, milyen módon juthatnak hozzá gyógyászati segédeszközeikhez, hogyan lehetséges a meghibásodott eszközök javítása.

Címkék:
biztosítás, patika, egészségügy, koronavírus, koronavírus-járvány,