Dupla bért kérnek a szakszervezetek: aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja

Pénzcentrum2020. április 2. 08:30

Dupla bért kér a szakszervezet az egészségügyi dolgozóknak és a közszolgának. Az elnök szerint ugyanis jelen helyzetben mindenki, aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja.

Dupla bért kér az egészségügyi és közszférában dolgozóknak a szakszervezet. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke elmondta, hogy a köztisztviselőket, a közalkalmazottakat és a közszolgákat képviselő szervezetnek több követelése is van: a közigazgatási ügyelet biztosítását és négy hét igazgatási szünetet, valamint dupla bért javasolnak a dolgozóknak - sorolta az ATV reggeli műsorában az elnök.

Nagyjából 5-600 ezer a humán közszolgáltatásban dolgozók létszáma, csak a szociális ágazatban 94 ezer ember van. Boros Péterné kijelentette, őket sem lehet kihagyni abból a felsorolásból, amiben az egészségügyi dolgozók szerepelnek.

A dupla fizetés társadalmi szolidaritásból fakadó követelés, aki közvetlen kontaktál emberekkel, az az életét kockáztatja, ezért jár szerinte az emelt bér. A veszélyek miatt sokan otthagyják a szakmát

- ezt kellene most megelőzni.

Az igazgatási szünet kapcsán az elnök elmondta, hogy ügyeleti szolgálattal valósulhat meg, a munkaügyekkel foglalkozó kollégák például leterheltek a mostani helyzetben is.

Elképzelhető, hogy a közigazgatásban is tudnának otthonról dolgozni az emberek, csak kellene a vezetők részéről hajlandóság erre. Az önkormányzati köztisztviselők vannak legközelebb a lakossághoz, Boros Péterné ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

mindenki, aki ügyfelekkel foglalkozik, az életét kockáztatja.

Mivel online térbe kerül minden, ezért készülnek arra, hogy ezeket a felületeket hogyan tudják esetleges tiltakozásra felhasználni a jövőben.

(A borítókép illusztráció. A fotót készítette: MTI Fotó - Kovács Tamás)

Címkék:
hrcentrum, szakszervezet, koronavírus, közszféra, egészségügyi dolgozók, koronavírus-járvány, köztisztviselők,