Koronavírus: egyetlen vidéki település sincsen biztonságban

Pénzcentrum2020. április 1. 11:36

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta: az egész ország minden megyéjében, bármelyik településen jelen lehet a vírus. Továbbra is kérnek mindenkit, aki megteheti, hogy maradjanak otthon. Tartsuk be a kijárási korlátozás rendelkezéseit és a karantén szabályait.

A mai napon 3 repülőgép érkezett hazánkba, amely védőfelszerelést hozott és további három gépet várnak szállítmányokkal - hangzott el a sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását. A rendőrség ellenőrzi a kijárási korlátozás, az üzletek korlátozott nyitva tartásának és a hatósági házi karantén szabályainak betartását. A bevezetett rendkívüli intézkedések hozzájárultak a járvány elleni védekezés hatékonyságának növeléséhez és a fertőzések számának csökkentéséhez, ezért azok hatályát a veszélyhelyzet megszűnéséig fenntartják - mondta.

A tisztifőorvos asszony szerint érthető módon a nagyvárosokban több a fetőzött. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Müller Cecília ismertette: elkezdték közölni a megyei adatokat a fertőzöttekről, illetve az elhunytak nemét, életkorát, és alapbetegségeit. 

Egyetlen egy vidéki település sem gondolhatja azt, hogy ott nem lehet jelen a vírus

- fegyelmeztetett a tisztifőorvos asszony és hozzátette: a járvány nem ismer földrajzi határokat. Emlékeztetett, hogy nagy valószínűséggel a lakosság 80 százaléka meg fog fertőződni, de a legtöbben enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen fogják átvészelni. A már diagnosztizált betegek között a tünetek súlyossága a következőképpen alakul:

  • 25 százalék tünetmentes,
  • 35 százalék enyhe tüneteket mutat,
  • 5 százalék (17 fő) lélegeztető gépen van,
  • és 6 százalék egyéb intenzív ellátásra szorul.

Azokat, akik nem tudnak otthonról dolgozni, emiatt még mindig munkába kell járniuk, arra ösztönzi, kezeljék magukat úgy, mintha fertőzöttek lennének, tegyenek meg minden óvintézkedést, hogy ne vigyék haza a vírust. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi enyhítheti a betegség lefolyását?

A kérdésre válaszul Müller elmondta, hogy csak általános kijelentést tudnak tenni. Minden, ami elvágja a fertőződés "láncát", az segít. De a saját szervezetünket erősíthetjük a helyes táplálkozással, de szedjünk C vitamint, és a testmozgás is nagyon fontos, mert ezzel az egész szervezetünket erősítjük.

Címkék:
biztosítás, hírek, koronavírus,