Azonnali home office-t kérnek a közszolgálati dolgozók: levelet írtak Orbán Viktornak

Pénzcentrum2020. március 27. 14:45

"Tisztelettel, de a leghatározottabban" kérik a miniszterelnököt, hogy lépjen a kormánytisztviselőkre vonatkozó otthoni munkavégzés ügyében a kormány.

Azonnali megelőző intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a kormány tisztviselői ne váljanak vírushordozóvá a munkahely, az ügyfelek, a család és a közlekedési eszközök között - közölte pénteken a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége. Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelükben hangsúlyozzák: ha a közszolgálat tisztviselői közül sokan fertőzöttek lesznek, akkor veszélybe kerül az államigazgatás működőképessége is.

Szakmai meggyőződésünk, hogy kizárólag az otthon végezhető munka azonnali elrendelése által biztosítható az államapparátus folyamatos működőképessége - írjak. Ezért javasolják, hogy a kormány tegye lehetővé a munkáltatók számára azt, hogy saját hatáskörben rendelhessék el az otthoni munkavégzés lehetőségét olyan esetekben, ahol ennek a tevékenységi és törvényi feltételei adottak. Az otthoni munkavégzés biztosítását a krónikus betegségben szenvedők, a családi kötelezettségeiket teljesítők és a 60 év felettiek számára kiemelten fontosnak tartják.

A miniszterelnöktől "tisztelettel, de a leghatározottabban" kérik, hogy a kormánytisztviselőkre vonatkozó otthoni munkavégzés szabályozása ügyében a szükséges döntést azonnal hozza meg a kormány. Ezt a március 28-ától elrendelt kijárási korlátozás még indokoltabbá teszi - jegyezték meg.

Címkék:
hrcentrum, szakszervezet, koronavírus, otthoni munka, közszolgálati dolgozó, homeoffice, koronavírus-járvány,