Koronavírus: mi lesz a metrófelújítással, a Lánchíddal?

Pénzcentrum2020. március 24. 09:00

A többi között a 3-as metró felújítása is zajlik a szükséges egészségügyi előírások betartása mellett - mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak. Hozzátette: azoknál a beruházásoknál, amelyek még csak közbeszerzési fázisban vannak, várható változás, ilyen lehet a Lánchíd rekonstrukciója.

A jelenlegi helyzet a főváros idei költségvetését is átalakítja, az elkövetkező hetekben pedig újra kell majd gondolniuk azt, hogy a járványválság után bekövetkező gazdasági válság milyen mozgásteret enged Budapest számára, és ez mennyiben érinti a 2020-as évre tervezett beruházásokat - mondta Kiss Ambrus.

A városvezetés minden olyan projektet számba vesz, amelyek esetében még nincs közbeszerzés, mint például a Lánchíd felújítása, amely, mint ismert, egy sikertelen kiírással zárult le. Ahogyan a folyamatban lévő beruházásoknál is, mint mondjuk a Pannon Park Projekt az állatkertnél, hiába állami pénzből készül, mérlegelni fog a főváros, hogy hogyan lehet a különböző szakaszokat végigvinni. De a különféle árvízvédelmi munkák esetében is felmerülhet, hogy új közbeszerzést kell kiírni - tette hozzá az általános főpolgármester-helyettes, aki szerint a helyzetet bonyolítja, hogy nehéz megbecsülni, mikor érhet véget a járványügyi helyet.

Kiss Ambrus a 3-as metró déli, illetve középső szakaszának rekonstrukciója kapcsán megjegyezte, egyelőre nincs arról tudomásuk, hogy csúszna a felújítás befejezése. Emlékeztetett, az ország 50 százaléka nem tudja megoldani, hogy távmunkában dolgozzon, így vannak beruházások, amelyek a mai napon is zajlanak, ez alól a metrófelújítás sem kivétel, ahogy útfelújítások is történnek városszerte, nyilvánvalóan betartva a járványügyi intézkedéseket.

Címkék:
otthon, Budapest, koronavírus, beruházások, koronavírus-járvány, nagyberuházások, rekonstrukció,