Koronavírus: döbbenetes számok, így alakult ma a helyzet a nagyvilágban

MTI2020. március 22. 22:15

Egy 95 éves, krónikus szívbeteg nyugdíjas férfi az új koronavírus-járvány első csehországi áldozata - jelentette be Roman Prymula, az egészségügyi miniszter helyettese, a csehországi válságstáb elnöke vasárnap este a közszolgálati hírtelevízióban (CT24).

Csehországban vasárnap este 1120-ra emelkedett a fertőzéses esetek száma, közülük egy személy meghalt, hatan pedig meggyógyultak. A tesztelt személyek száma 15 584 - olvasható az egészségügyi tárca honlapján. Andrej Babis miniszterelnök a köztelevíziónak nyilatkozva vasárnap este azt mondta, hogy a kormány hétfőn újra átfogó módon foglalkozik a kialakult járvány-helyzettel. Egyebek között valószínűnek minősítette, hogy a kedden lejáró országos vesztegzárat április elsejéig meghosszabbítják.

Törökországban vasárnap kilencről harmincra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter. Mint mondta, eddig 20 345 koronavírus-tesztet végeztek el.

Görögország vasárnap kijárási tilalmat rendelt el, amely március 23-án, reggel hat órakor lép életbe. Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök televízióban közvetített sajtótájékoztatóján elmondta: az emberek - amennyiben nem otthonról dolgoznak - csak munkába járás céljából hagyhatják el otthonaikat, illetve, ha gyógyszert- vagy élelmiszert vásárolnak, valamint, ha orvoshoz kell menniük. A kijárási tilalom megsértői 150 euró (52 ezer forint) büntetésre számíthatnak. Micotákisz az intézkedéseket a súlyos olaszországi helyzettel indokolta. "Az a kötelességem, hogy megakadályozzam, hogy ez itt bekövetkezzék" - hangoztatta. Görögországban vasárnap 94-el, 624-re emelkedett a fertőzöttek száma és kettővel tizenötre a halottak száma.

Málta vasárnap elrendelte a boltok bezárását, az élelmiszert árusító üzletek kivételével - közölte a The Times of Malta című helyi napilap. 17-tel 90-re nőtt az utóbbi 24 órában a fertőzöttek száma. A szigetországból egyelőre nem tudni halálesetről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szíriában is megjelent a koronavírus - jelentette be Nizar Jazidzsi szíriai egészségügyi miniszter, akit a SANA állami hírügynökség idézett. A tárcavezető szerint a fertőzött külföldről érkezett, s minden szükséges intézkedést megtettek elkülönítésére. A miniszter nem közölt további részleteket. A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy már korábban is voltak nem hivatalos jelentések fertőzöttekről a 2011 óta polgárháború dúlta országból, amelynek a többi között az egészségügyi ellátó rendszere is romokban hever.

Friss hírek a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Címkék:
biztosítás, járvány, összefoglaló, koronavírus, vesztegzár,