Hatalmas segítség az online oktatáshoz: 400 interaktív mese válik ingyenessé

Pénzcentrum2020. március 20. 20:00

A koronavírus miatt otthon lévő családok számára mától 30 napig több, mint 400 interaktív mese válik letölthetővé a tanulás és szórakozás elősegítésére.

Az iskolák távoktatásra való átállásával a magyar családoknak kihívást jelent, hogy a gyerekek a megváltozott körülmények ellenére is folytatni tudják a tanulást. A Samsung ezért fogott össze az oktatási szakemberek által is elismert BOOKR Kids programmal, és tették ingyenesen elérhetővé a BOOKR Kids Mesetár több mint 400 interaktív hangoskönyvét egy hónapra - írja a Samsung közleménye.

A Mesetárban olyan klasszikus és modern interaktív történetek találhatók, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ismert színészek keltik életre, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László és Gálvölgyi János, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A "Mesék tanuláshoz" polc kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, míg az "Angol nyelven" szekcióban nyelvtanulást támogató könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

A jelenlegi helyzetben, amikor a kapcsolattartás legbiztonságosabb módját a digitális megoldások nyújtják, kiemelten fontos, hogy hatékonyan tudjunk élni a technológiában rejlő lehetőségekkel

 - mondta el Kunos Balázs, a Samsung Magyarország alelnöke. Nagyon örülünk, hogy a segítséggel ilyen kiváló, és immáron széles körben elérhető, otthoni tanulást segítő programmal tudjuk segíteni a magyar családokat - fűzte hozzá Kunos Balázs.

Egyetemi kutatások bizonyítják, hogy a könyveinkkel olvasók átlagosan 15-20 százalékkal eredményesebben teljesítenek az olvasás és szövegértés különböző részterületein

 - mondta el Horváth Dorka és Karányi Dani a BOOKR Kids alapítói. Óriási öröm számunkra, hogy ebben a kényszerhelyzetben a könyvtárunkat most az egész ország elött megnyithatjuk, és megoldást nyújthatunk a családoknak az otthontanulás nehézségeire - tették hozzá.

Címkék:
család, gyerek, tanulás, koronavírus, koronavírus-járvány,