Tisztifőorvos: felvehetjük a kesztyűt a koronavírussal szemben, készülhet a védőoltás Magyarországon

Pénzcentrum2020. március 17. 15:24

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatán Müller Cecília tisztifőorvos elmondta, a több százat is elérheti a fertőzöttek száma. Ezért folyamatosan alakítják át az ellátórendszert - készülnek a betegek ellátására súlyosabb járványügyi helyzetben.

Felhívta a figyelmet, hogy az idős veszélyeztetett korosztály számára a legfőbb védelem, ha otthon maradnak. A WHO-val egyetértésben "szociális távolságtartást" javasol.

Pénzre van szükséged? Jobb, ha tudod: személyi kölcsönt már online is felvehetsz. Nézz szét kalkulátorunkban! (x)

A szabadtéri sportok, kirándulások sem ellenjavalltak, amennyiben ez nem csoportosan történik. A 2 méteres távolságot érdemes viszont megtartani.

A védőoltások elhalasztásával kapcsolatban elmondta: a kötelező védőoltásokat a gyermekek ugyanúgy meg fogják kapni. 

A foglalkoztatás egészségügyi szolgáltatók is folytathatják tevékenységüket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az apás szüléssel kapcsolatban is tájékoztatott a tisztifőorvos: törvény garantálja az ehhez való jogot, és amennyiben az apának nincs tünete, és van megfelelő védőfelszerelése, akkor ezt nem akarják korlátozni. Már csak azért sem, mert ez pszichés támogatást nyújt a szülés előtt álló nőknek. 

A Nemzeti Népegészügyi Központ laboratóriumában, Magyarországon elsőként sikerült izolálni az új típusú koronavírust. Ezzel lehetőség nyílik a vakcina fejlesztésére. 

Címkék:
otthon, egészség, járvány, védőoltás,