Karácsony: hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék, óvodák, fürdők

Pénzcentrum2020. március 14. 16:31

Hétfőtől bezárnak a budapesti óvodák, bölcsődék, fürdők és az állatkert is - jelentette be a főpolgármester.

Karácsony Gergely a budapesti operatív törzs ülése utáni tájékoztatón elmondta, a magyar fővárosnak van lehetősége tanulni a korábbi esetekből, az pedig világos, hogy a jó gyakorlat a város leállítása, amennyire ez lehetséges. Azt javasolta mindenkinek, hogy maradjon otthon, ha teheti.

A főpolgármester elmondta, hogy az állami szervekkel továbbra sem elég jó a kommunikáció, ugyanakkor a fővárosi polgármesterek közös munkája gördülékeny. Karácsony szerint az egyedüli helyes döntést hozta a kormány akkor, amikor az iskolákat bezárta. Üdvözölte, hogy a kormány elkészíti a jogszabályt, amely szerint az óvodákat és a bölcsődéket bezárhatják az önkormányzatok. Kijelentette, amint ez megjelenik, meghozzák az intézkedést:

hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék és óvodák.

Minden kerületben működtet majd ügyeleti rendszer, hogy ne maradjanak segítség nélkül azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét a zár miatt. A támogatások között említette azt is, hogy a rászorulóknak igyekeznek étkeztetést biztosítani.

Azt is bejelentette: bezárják a budapesti gyógyfürdőket, valamint az állatkertet.

Hétfőtől nem lehet a buszokon, a trolikon az első ajtón felszállni, mert így akarják védeni a tömegközlekedést működtető sofőrök. A közbringa-rendszer használatát akarják elősegíteni a kerékpáros közlekedést, így szimbolikus 100 forintért lehet ezt használni. Előrevetítette, hogy a mostani intézkedéseknek súlyos gazdasági és pénzügyi következményei lesznek, éppen ezért máris elkezdenek készülni a válság utáni időszakra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Minden a koronavírusról itt - KATT!

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Címkék:
biztosítás, óvoda, bölcsőde, állatkert, koronavírus, karácsony gergely, koronavírus-járvány,