Koronavírus: súlyos intézkedéseket vezetnek be Ausztriában

Pénzcentrum/Index.hu2020. március 13. 17:44

Újabb óvintézkedéseket vezet be a koronavírus terjedése miatt az osztrák kormány. A szomszédos országban 432 fertőzött esetről tudni, az elmúlt napokban a fertőzöttek száma 40 százalékkal emelkedett.Azonnal pénzre van szükséged? Nézz szét a Pénzcentrum kalkulátorában (x)

A járvány lassítása érdekében az országnak egy időre "csökkentett üzemmódra" kell átállnia. Most fontos, hogy mindenki összetartson, Ausztriának egy csapatként kell dolgoznia, a munkából mindenkinek ki kell vennie a részét, gyakran erején felül is.

- mondta Sebastian Kurz kancellá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter azt hangsúlyozta: szeretnék elkerülni azt, ami Olaszországgal történt. Azért fontos a társadalmi érintkezések korlátozása, hogy időt nyerjenek, és lassítsák a vírus terjedését.

A bevezetett intézkedések:

  • Hétfőtől minden étterem, bár és kávézó csak délután 3-ig tarthat nyitva.
  • Az élelmiszerüzletek, posták, gyógyszertárak, bankok, állateledel-boltok nyitva tarthatnak, az összes többi üzletet bezárják. Az alapellátás mindenki számára biztosított lesz.
  • A házhoz szállítással foglalkozó futárszolgálatok folytathatják tevékenységüket.
  • Minden munkáltatót felszólítanak, hogy amennyiben lehetséges, álljanak át távmunkára, otthoni munkára.
  • Hétfőtől leállítják a légi közlekedést Spanyolország, Svájc, Franciaország és Ausztria között.
  • Ausztria és Svájc között közúti határellenőrzést vezetnek be.
  • A tiroli Paznauental és St. Anton am Arlberg települést karantén alá helyezik. Ezeket a területeket teljesen izolálják. Az itt élők minden ellátást megkapnak, és 14 nap elteltével ismét visszatérhetnek eddig megszokott életükhöz. Az itt lévő külföldiek elhagyhatják a területet, de adataikat felveszik, és hazájukban karanténba kell vonulniuk.
  • Látogatási tilalmat vezetnek be a kórházakban. Csak a beteg gyermekekhez és a haldoklókhoz mehetnek be a hozzátartozók.
  • Mindenkit felszólítanak, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kerülje a közvetlen kontaktust a 70 évnél idősebbekkel, illetve a súlyos szív-, tüdő-és keringési betegségben szenvedőkkel, a cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel.
  • Már korábban elrendelték, hogy az iskolák felső tagozatai (14 év feletti diákok) hétfőtől, az alsó tagozatok (14 év alatti diákok) pedig szerdától zárnak be.

Pénteken lezárták ezeket az osztrák-magyar határátkelőket

A koronavírus miatt Ausztria péntekre virradóra több helyen lezárta a határt Magyarország felé. A nemzetközi forgalom előtt a hegyeshalmi-miklóshalmi (Nickelsdorf), a soproni-kelénpataki (Klingenbach) és a rábafüzesi-rábakeresztúri (Heiligenkreuz) átkelők maradnak nyitva, a vonatok pedig Szentgotthárd-Gyanafalva (Jennersdorf) irányban léphetik át a határt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A magyar és az osztrák állampolgárok emellett a fertődi-pomogyi (Pamhagen), a kópházai-sopronkeresztúri (Deutschkreutz), a kőszegi-rőtfalvai (Rattersdorf), a bucsi-csajtai (Schachendorf) és a szentpéterfai-monyorókeréki (Eberau) átkelőt is használhatják. A többi átkelőt Magyarország irányába lezárták.

Minden a koronavírusról ITT - KATT!

Címkék:
utazás, járvány, ausztria, koronavírus, osztrák, korona, koronavírus-járvány, veszélyhelyzet, felső ausztria,