Egy magyar már kigyógyult a koronavírusból: mások elhagyták a vesztegzárat

Pénzcentrum2020. március 12. 09:10

Ma hajnalban ismét összesítést végzett a koronavírus fertőzések külföldi magyar érintettjeiről a Külgazdasági és Külügyminisztérium - jelentette be Szijjártó Péter egy élő Facebook-videóban. Új esetekkel bővült a fertőzöttek listája, ami azonban ennél is fontosabb, hogy megvan az első magyar aki kigyógyult a koronavírusból.

Elhagyhatta a karantént az a magyar állampolgár, akit még februárban diagnosztizáltak koronavírussal a Japán partjainál vesztegzár alá vont Diamond Princess szállodahajón.

Loading...

További jó hír, hogy a Németországban karanténintézkedés alá vont jogászhallgató hölgy is szabadon elhagyhatta a vesztegzárat.

A szerbek lezárják a magyar határátkelőket

Négy kivételével minden határátkelőhelyet lezárt Szerbia Magyarország felé - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján. A közlemény szerint 7 órától nem üzemel a Bácsalmás-Bajmok, a Bácsszentgyörgy-Hadikfalva, a Tiszasziget-Gyála, az Ásotthalom-Királyhalom, a Kübekháza-Rábé és a Röszke-Horgos közút határátkelő.

Határátkelésre továbbra is lehetőség van a Hercegszántó és Tompa közúti, Röszke Autópálya Határátkelőhelyeken és Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, szíjjártó péter, korona, koronavírus-járvány, gyógyult, autópálya rendőrség,