A nyári fesztiválszezonnak egyelőre nincs kampó: nem állnak le a szervezők

Népszava2020. március 12. 13:00

A Voltot, a Balaton Soundot és a Sziget Fesztivált egyelőre nem érintik a tömegrendezvényekkel kapcsolatos korlátozások, mivel még lehet bízni abban, hogy nyárra visszaszorulhat a koronavírus terjedése.

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júniusi VOLT Fesztivált, a Balaton Soundot és a Szigetet is - írja a Népszava, hozzátéve, hogy legalábbis magánlevelekben erről tájékoztattak több érdeklődőt is. Abban bíznak, hogy nyárra lecseng a pánik, és így megtarthatják majd a rendezvényeiket. A cikk szerint azonban a társaságnál a témában "egyelőre" nem kívántak nyilatkozni.

Ugyanakkor a Sziget alapítója és kisebbségi részvényese, a Budapest Park és a Lupa strand tulajdonosa, Gerendai Károly azt nyilatkozta a lapnak, hogy számított rá, hogy a kormány gyors lépésekkel igyekszik elejét venni a koronavírus terjedésének, de kérdésesnek tart még néhány feltételt. A Lupával kapcsolatban például felmerül, hogy mennyire számít tömegrendezvénynek egy strand.

Ugyanakkor a Budapest Park áprilisi-májusi koncertjeivel kapcsolatban azt mondta, hogy már elindultak a tárgyalások a fellépések esetleges időbeli elcsúsztatásáról.

Címkék:
fesztivál, balaton sound, koronavírus, turisztika, gerendai károly, koronavírus-járvány,