Karácsony Gergely: komoly járványügyi intézkedések lépnek életbe Budapesten is

Pénzcentrum2020. március 11. 15:06

Budapest is lépett, és meghozta a szükséges intézkedéseket.Pénzre van szükséged? Nézz szét a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorában (x)

Gulyás Gergely bejelentette,vészhelyzetet hirdet a Magyar Kormány a koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt. De ezzel párhuzamosan megtartották a Budapesti Egészségügyi Fórum (BEF) alakuló ülését, ahol szintén fontos határozatok születtek a fővárosiak egészségének megóvása érdekében - olvasható Kerácsony Gergely Facebook oldalán. Az alábbi intézkedéseket hozták:

  • A BKV járatain az eddigi fokozott fertőtlenítés gyakoriságát tovább növelik.
  • A dolgozóikat rendszeresen tájékoztatják az óvintézkedésekről.
  • A BKK határozatlan időre felfüggeszti az első ajtós felszállásra vonatkozó szabályokat, vagyis a járműveken minden ajtón fel lehet szállni az utasoknak, elkerülve így az esetleges tumultusokat.
  • A már utcán lévő tájékoztató kampányok angol nyelvű változatát is elkészítik, a Budapestre - egyre fogyatkozó számban - érkező turistákat a szabályok, előírások betartására szólítják fel. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket.
  • A hajléktalanellátó intézményeink számára külön protokollt dolgozunk ki, az ott dolgozók és a hajléktalan emberek egészségének védelme érdekében.
  • Az intézményeket felkészítettük arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat, egyéb intézményeket.
  • Kérik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagylétszámú rendezvények esetén kellő időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. Ennek keretében a szervezőknél szorgalmazzák, hogy mielőbb szülessen végleges döntés a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi és budapesti szakaszának elhalasztásáról.
  • Az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást eljuttatják az intézményeiknek. A már kialakult helyzet, és a várhatóan elkerülhetetlen intézkedések jelentős terhet rónak a városra és az intézményekre, szükségesnek látszik a fővárosi és kerületi költségvetések áttekintése is, erről a kerületekkel egyeztetnek. Szükségesnek látják a soron kívüli egyeztetéseket a kormánnyal is.
  • A főváros teszi a dolgát, a budapestiek egészsége és biztonsága most minden más szempont elé sorolódik. Bízunk benne, hogy sikerül gátat szabni a járvány terjedésének és mielőbb visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba.
  • A főváros és intézményei, cégei mindent megtesznek a koronavírus elleni küzdelemben az operatív törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. Megkérnek minden budapestit és a fővárosban járó polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Címkék:
biztosítás, vírus, koronavírus, karácsony gergely,