Elindult a kormányzati koronavírus-portál: ennyien vannak karanténban Magyarországon

Pénzcentrum2020. március 4. 13:30

Elindult az operatív törzs tájékoztatási honlapja a koronavírus kapcsán. Eközben a fővárosban fokozott ellenőrzéseket rendeltek el.

Elindult a kormányzat tájékoztató honlapja: a koronavirus.gov.hu címen nyomon követhető többek között, hogy az országban hány embert érint a fertőzés (a szerdai 11 órás adatok szerint egyet sem) és hány ember van karanténban (17).  Az is kiderül, hogy eddig 205 mintát vettek, és a magyar halálesetek számát is mutatja a számláló, ami egyelőre nullán áll.

Az alapvető információk és hírek mellett van egy térképes része is a honlapnak, ahol a karanténokról és az illetékes egészségügyi intézményekről lehet tájékozódni.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Eközben a fővárosi kormányhivatal közölte, hogy 2020. február 27-től kezdődően fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket folytat a koronavírussal kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat irányainak megfelelően.

A hatóság a fogyasztók védelme érdekében kiemelten ellenőrzi a hagyományos kereskedelmi üzletekben, áruházláncokban megtalálható olyan termékeket, melyek iránt a koronavírus európai terjedése miatt megnövekedett a kereslet. Külön figyelmet fordítanak a kézfertőtlenítő termékekre, amelyek vizsgálata során az ITM vegyipari laborjában arra helyezik a hangsúlyt a fogyasztóvédelmi szakemberek, hogy a termékek valóban rendelkeznek-e a gyártó által feltüntetett fertőtlenítő hatással, nehogy azok hamis biztonságérzetet keltsenek a fogyasztókban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Emellett vizsgálják azt is, hogy az alapvető élelmiszerek, a tisztítószerek, illetve az egyéb, koronavírus-fertőzés miatt keresett eszközök tekintetében a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő-e az ártájékoztatás. Ennek keretében kiszűrik a megtévesztő árfeltüntetéseket, illetve azt is figyelik, hogy az üzletek ténylegesen a kiírt áron értékesítik-e a termékeket. Az ellenőrzések folyamatosak, és amennyiben a kormányhivatal jogsértést tapasztal, a megelőzés érdekében fokozott szigorral lép fel, és a rendkívüli körülményekkel arányos szankciókat alkalmazza.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, honlap, koronavírus-járvány, portál,