Bréking: diagnosztizálták az első magyar koronavírusos beteget

Pénzcentrum2020. február 24. 15:14

A Külügyminisztérium 02.24-én bejelentette, hogy diagnosztizálták az első magyar koronavírusos beteget, aki jelenleg Japánban van.

A Külügyminisztérium 02.24-én bejelntette, hogy diagnosztizálták az első magyar koronavírusos beteget, aki jelenleg Japánban van. Az illető a Diamond Princess személyzetének a tagja, a beteg állítása szerint jól van, nem köhög, nem lázas, de a japán hatóságok szerint pozitív lett a tesztje, ezért karantéban tartják. Az óceánjárón egyébként 3 magyar dolgozott, egy muzsikus testvérpár, és egy felszolgáló. A tesztek szerint a háromból 2 magyarnak eddig negatívak a tesztjei.

Ezen felül a magyar Külügyminisztérium kéri, hogy az új koronavírus, észak-olaszországi gócpontjai felé csak olyan magyarok utazzanak, akiknek halaszthatatlan dolguk akad arra. Másnak egyáltalán nem javasolják most a kiutazást azokra a területekre.

A külügy elmondta azt is, hogy jelenleg 171 magyar van Kínában, mind jól vannak, mindenkivel kapcsolatban van a követség. Közülük a 5 legfertőzöttebb tartományban 20 tartózkodnak éppen, a hírek szerint ők is jól vannak.

(Címlapkép: MTI/EPA/Franck Robichon)

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, koronavírus, beteg,