Koronavírus-gyanú Magyarországon: kórházba vitték a pilótát

Pénzcentrum2020. január 29. 08:30

Mentő vitte kórházba azt a pilótát, aki a Sanghai Airlines járatával landolt Ferihegyen tegnap este. A pilóta lázas volt, hordágyon szállították el Szent László Kórházba: az orvosok szerint nem koronavírusról van szó.

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját kedd este - értesült a Magyar Hang. A lapnak egy, a repülőtéren dolgozó munkatárs árulta el, hogy a Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landóló járatának pilótáját vitték el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.

Friss!
Már láztalan és panaszmentes az a kínai pilóta, akit tegnap este a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről szállítottak be a László Kórházba, ahol a szigorú protokollnak megfelelően azonnal elkülönítették őt - közölte az EMMI.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya megerősítette a lap értesüléseit. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy semmi jel nem utal koronavírusra.

A Sanghajból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel

- közölte a vállalat. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.

Az összes koronavírusról szóló hírt itt találod!

Címkék:
biztosítás, kórház, ferihegy, koronavírus, pilóta, tünetek, sanghaj, sanghai,