Saját gyógyszerét adta a gyermekének, börtön lehet a vége

Pénzcentrum/Index.hu2019. július 3. 10:32

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi nővel szemben, aki a saját gyógytapaszát helyezte el gyerekén, aki emiatt eszméletét veszítette - írja az Index.

A vádlott nyolcéves gyermeke egy napközis táborban sérült meg, hasi és hátfájdalmakkal háziorvoshoz vitték, ahol az orvos cseppeket írt fel neki. Miután ez nem hatott, az anya a saját részére felírt tapaszokból felhelyezett egyet a gyerekre. A gyerek ezután nehezen vett levegőt, végtagjai elszíneződtek, eszméletét vesztette. A tapaszt a légimentők vették észre, az anya nem számolt be róla. Az ellenanyag beadása után a gyermek állapota normalizálódott.

Később kiderült, hogy a vádlott nem olvasta végig a betegtájékoztatót, így nem tudta, hogy a helytelen alkalmazása akár túladagoláshoz vagy halálhoz vezethet. Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkor a bíróság a szabadságvesztés tartalmát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartalmát három évben határozta meg.

Címkék:
biztosítás, mérgezés, gyerek, gyógyszer, beteg, gyereknevelés,