Aggasztó látlelet: minden harmadik magyar betegnek érzi magát

Pénzcentrum2019. április 5. 16:30

Az Eurostat statisztikái szerint az Európai Unió 16 év feletti lakosai közül 10-ből 7-en úgy érzik, jól vagy nagyon jól szolgál az egészségük. Magyarországon kevesebben vallották így, főként a nők: 40 százalékuk nem érzi egészségesnek magát.

A 2017-ben készített felmérés frissen megjelent adatai szerint az EU-ban a leginkább az írek (83 százalék), a ciprusiak (78 százalék), valamint az olaszok és a svédek (77 százalék) érzik jónak, vagy nagyon jónak az egészségi állapotukat. Ezen túl a hollandok (76 százalék) és a máltaiak (75 százalék) vannak az uniós top 5-ben. 

Magyarország a sereghajtók között

Magyarország sajnos a végén kullog a sornak: az EU-s 70 százalékos átlaghoz képest 59 százalékkal hazánk számára a hatodik legrosszabb eredményt hozta a felmérés. Csak Lengyelországban, Észtországban, Portugáliában és Litvániában érzik kevésbé egészségesebbnek magukat az emberek. 

Loading...

Érdekes, hogy a városokban élők valamivel jobbnak értékelik az egészségüket: a városi magyarok 63százaléka nyilatkozta, hogy jól vagy nagyon jól szolgál az egészsége. A külvárosokban és vidéken élőknek már csak az 57 százaléka gondolja hasonlóképpen. 

Többet betegeskednek a nők?

Az EU-s átlag szerint míg a férfiak 72 százaléka, a nőknek csak 67 százaléka érzi egészségesnek magát. Magyarországon nagyobb az eltérés: a nők 55,5 százaléka, tehát majdnem a fele érzi csak úgy, hogy egészséges, a férfiak esetén 63,5 százalék nyilatkozta ugyanezt. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Életkor szerint is mutatkozik eltérés: az EU-ban a 16-44 éves korosztályban csak 12 százalék érzi kevésbé jónak, vagy rossznak az egészségét, míg a 45-64 éves korosztálynak már 33 százaléka nyilatkozott negatívan. A 65 felettiek közül már csak 42 százalék érzi magát egészségesnek.

Címkék:
otthon, egészség, unió, betegség, penzcentrum, eu, statisztika, beteg, magyar, nők, férfiak, egészséges,