Több mint fél éve nincs fogorvos 231 magyar praxisban: térképen a valóság

24.hu2019. január 17. 10:00

Magyarország 231 fogorvosi praxisában tartósan - tehát legalább fél éve - nincsen szakorvos. Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont friss adatai szerint 185 vegyes, 26 gyermek és 20 felnőtt praxisba nem találnak orvost - írja a 24.hu

Magyarország 231 fogorvosi praxisában tartósan - tehát legalább fél éve - nincsen szakorvos. A megyék közül Bács-Kiskun áll a legrosszabbul, 25 üres orvosi hellyel, majd Nógrád (21) és Békés megye (18) következik. Baranyában minden fogorvosi praxist betöltöttek, Hajdú-Bihar megyében pedig egyetlen helyen kellene megoldani a fogorvosi ellátást: Csökmőn. Hejőkeresztúron 2004 márciusa, Lőkösházán 2004 szeptembere, Katymáron 2005 októbere óta várnak fogorvosra - írja a lap.

Magyarország négy városában, Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsen lehet fogorvosi diplomát szerezni. A főváros kivételével az egyetemi városokban és az azok környékén megoldottnak is mondható a fogorvosi ellátás.

Budapesten ugyanakkor 41 szakember hiányzik, a VIII. kerületben például 22 betöltetlen praxis van. Négy szakember hiányzik a XIX. kerületből, három a XXI. kerületből, kettő a XI., XV., XVI., XVII., XVIII., egy a VII. és a IX. kerületből, tehát a fogorvoshiány inkább a pesti oldalt sújtja.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, egészségügy, fogászat, fogorvos, ellátás, orvoshiány,