Hétköznapi népbetegség öl Magyarországon: százezrek veszélyben

NapiCsárt2018. november 15. 17:30

A legfrissebb statisztikák szerint Magyarországon több haláleset okoz a cukorbetegség, mint az Európai Uniós átlag. Közvetlen EU-s szomszédink közül Ausztriában és Horvátországban is rosszabb a helyzet, mint idehaza, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában azonban kevesebb áldozatot követel a cukorbetegség.

Az EU-ban átlagosan 23,23 haláleset írható közvetlenül a diabétesz számlájára egy millió lakosra vetítve - derült ki az Eurostat, november 14-re időzített, a Diabétesz Világnapja alkalmából közzétett jelentéséből. Az összesített lista szerint Magyarország az uniós tagállamok közül a 7. legrosszabb helyen áll, 30,89 elhalálozással, ami több mint 7 halálesettel több mint az EU-s átlag.

Loading...

Ha a regionális viszonyokat vesszük górcső alá, akkor az EU-s tagországok közül Horvátországban (42,38) és Ausztriában (41,73) is rosszabb helyzet, míg arányaiban Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában is kevesebben halnak bele a cukorbetegségbe, mint Magyarországon. Hazánkban 2016-ban egyébként megközelíteleg 772 ezren szenvedtek diabéteszben.


Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, betegség, diabétesz, cukorbetegség,