Lappangó kór szedi áldozatait Európában: itthon a nők vannak nagy veszélyben

NapiCsárt2018. október 10. 16:50

Az Európai Unió lakosságának 7 százaléka szenved krónikus depressziótól. Magyarországon ez az arány 4,9 százalék, de a női népesség körében már jóval több, 6,5 százalékos a betegségben szenvedők megoszlása.

Az Európai Unió lakosságának 7 százaléka szenved krónikus depressziótól - derül ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből. A tagországok közül Írországban a legrosszabb a helyzet, ott ugyanis a teljes népesség 12 százaléka érintett, de ugyancsak kétszámjegyű átlagot tud felmutatni Portugália, Németország és Finnország is. Ezzel szemben Csehországban, Cipruson, Bulgáriában és Romániában a teljes lakosság körében négy százaléknál is alacsonyabb volt a betegek aránya. 

Loading...

Magyarország a teljes lista alsó harmadában helyezkedett el a 2014-es adatok szerint, ami szám szerint azt jelenti, hogy a magyar népesség 4,9 százaléka szenvedett krónikus depresszióban. Ha azonban nemek szerint is elemezzük az adatokat, akkor kiderül, hogy a nők sokkal veszélyeztetettebbek hazánkban, mint a férfiak.

Loading...

A statisztikákból kiolvasható ugyanis, hogy még a hazai női népesség 6,5 százaléka szenved a krónikus depressziótól, addig a férfiaknál "csak" 3,1 százalék volt az arány.

Címkék:
biztosítás, egészség, pénzcentrum.hu, egészségügy, depresszió, kor,