A Honvédkórház közölte: problémamentes a túlmunka kifizetése

Pénzcentrum2018. augusztus 31. 11:00

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ visszautasítja az orvosai túlmunkájának kifizetéséről szóló, a sajtóban megjelent információkat. A Népszava tegnap írt arról, hogy az orvosok felmondták az önkéntes túlóráról szóló szeriződést, mivel nem kapják meg az azzal kapcsolatos túlórapénzüket.

Tegnap mi is átvettük a Népszava információit, miszerint a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, így az orvosok bére jelentősen csökkent. A lap azt írta, volt, aki 100 ezer forinttal kapott kevesebbet. Miután az érintett traumatológus és aneszteziológus szakorvosai nem tudtak megegyezni a munkáltatóval, fölmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket Emiatt szeptembertől az előre tervezett műtétekből a korábbinál biztosan kevesebb lesz, és a sürgősségin is tovább romolhat a helyzet, mert az elmúlt hetekben tízen, az orvosok harmada távozott onnan a túlzott terhelésre hivatkozva.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ viszont azt közölte csütörtök este, hogy a "Honvédkórház az elmúlt időszakban nem tett mást, mint érvényt szerzett a jogszabályi előírásoknak, amelynek nyomán egyeztetések zajlottak és jelenleg is zajlanak a munkavállalók és a vezetőség között az úgynevezett önkéntes túlmunkával kapcsolatban. (...) a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában nem mondott fel egyetlen orvos sem, a biztonságos betegellátáshoz szükséges orvosi létszám rendelkezésre áll". Ezen túl azt is közölték, hogy a "kórház vezetése minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a szükséges orvosi létszám és a technikai feltételek mindenkor rendelkezésre álljanak".

A Honvédkórház közleményében azt is jelezte, hogy a "juttatásokat a mindenkori hatályos jogszabályok betartásával a dolgozói részére - legyen szó az elrendelt vagy az önként vállalt túlórákról - az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) továbbra is pontosan kifizeti, mint ahogyan azt eddig is tette".

Borítókép forrása: MTVA / Bizományosi / Róka László
Címkék:
biztosítás, orvos, ügyelet, minisztérium, honvédkórház,