Némaságba burkolóznak a forró budapesti kórházak

Pénzcentrum2018. augusztus 2. 10:00

32 fokos kánikulát mért három budapesti kórház kórtermeiben az ATV híradója. Ezeken a helyeken gyakran ágyhoz kötött páciensek fekszenek, akik csak a kereszthuzatban bízhatnak, légkondi ugyanis nincs.

Nagyon, kicsit büdös is

- válaszolta egy férfi az ATV Híradó azon kérdésére, hogy meleg van-e a kórtermekben. Az egyébként elhomályosított felvétel egy budapesti kórház udvarán készült. A televíziós stáb három fővárosi kórházat keresett fel, ahol délelőtt 11 és délután 2 között 32 fokos kórtermeket találtak. Volt olyan beteg, aki vizes törülközővel ült a nyakában, amikor a stáb ott járt. Ebben az esetben egyébként nem volt véletlen a nagy meleg. A függönynek használt lepedőt csupán egy csipesz tartotta, így egész nap sütötte a kórtermet a nap.

Egy másik budapesti kórházban tégláig bontották vissza a falakat kívülről, energetikai korszerűsítés miatt, ez pedig azt eredményezte, hogy szinte nincs szigetelése a kórtermeknek, a téglafal önmagában ugyanis csekély ellenállást tanúsít a hőség ellen. Az ATV megkereste a helyzettel kapcsolatban az összes kórházat, de azok nem válaszoltak a sajtó kérdéseire.

(via 444)

Címkék:
biztosítás, kórház, Budapest, betegség, atv, híradó,