Veszélyes vérnyomáscsökkentők: mutatjuk, mi a teendőd, ha te ilyet szedsz

Pénzcentrum/Index.hu2018. július 17. 10:31

A betegek 2018. július 30 - augusztus 31. között vihetik vissza a gyógyszertárakba a forgalomból kivont gyógyszereket, a patikák betegenként maximum 2 db, bontatlan, lejárati időn belüli doboz visszavételére kötelesek.

Ahogy arról beszámoltunk, összesen 27 vérnyomáscsökkentő készítményt vontak ki a forgalomból, mert egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye szerint a betegek 2018. július 30. és augusztus 31. között vihetik vissza a gyógyszertárakba a forgalomból kivont gyógyszereket, a patikák betegenként maximum 2 darab bontatlan, lejárati időn belüli doboz visszavételére kötelesek - írja az Index.

Nem lesz viszont zökkenőmentes a betegek számára egy új készítményre való átállás. Erről kedden a Népszava írt. A cikkből kiderül, az orvosok megkezdték a betegek átállítását a forgalomból kivont készítményekről, azonos hatóanyaggal 24 szer kapható a patikákban, de van ahol már ezeket sem kapni.

 

Címkék:
biztosítás, egészség, vérnyomás, vérnyomáscsökkentő,