Óriási a hiány: több mint 300 háziorvosi praxis betöltetlen

24.hu2018. május 25. 10:01

Az április 1-jei adatok szerint Magyarországon 308 háziorvosi praxis tartósan betöltetlen - tudta meg a 24.hu.

Míg 2017 augusztusában 307, addig 2018. április 1-jén 308 háziorvosi praxis volt tartósan betöltetlen. Vagyis a kormány tavalyi praxispályázata hozott némi eredményt, azonban még mindig jelentős azon települések száma, ahol nincs háziorvos - írja a 24.hu.

dr. Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke a portálnak elmondta, ez azért lehet, mert a háziorvosok kétharmada a nyugdíjkorhatár közelében van vagy nyugdíjasként látja el feladatait, utánpótlás pedig nincsen. A háziorvosi képzés pedig sokak számára nem elég vonzó az alacsony szakmai és anyagi presztízs miatt, hiszen egy átlagos magyar háziorvos aprópénzt keres egy klinikai szakorvoshoz képest.

Ráadásul a háziorvosok a körzetben élők után kapják az úgynevezett kártyapénzt, vagyis épp a falvakban, ahol hatalmas szükség lenne családorvosokra, nem éri meg praxist vállalni.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
hrcentrum, karrier, egészségügy, házi orvos,