Kipakolt a sürgősségis orvos: ők tehetnek a krízisről

24.hu2018. március 13. 09:35

Krízishelyzet van a sürgősségi osztályokon, mivel a a betegellátási kapacitás és a betegek száma nincs egyensúlyban. Ezen felül más problémákat is említett Dr. Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke a 24.hu-nak adott interjújában.

A kapacitáshiányon túl az orvos a médiafigyelmet is említette azon okok között, melyek hozzájárulnak a feszült helyzethez a hazai sürgősségi osztályokon. A Honvédkórház sürgősségijéről elmondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős ellátási területeket csatoltak hozzá úgy, hogy nem valószínű, hogy a kórházat ekkora terhelésre tervezték.

A Magyar Orvosi Kamara számaival kapcsolatba, amely szerint a szükséges 600 helyett csak 140 sürgősségis dolgozik jelenleg hazánkban, elmondta, hogy nehéz megmondani, hogy ezek valós adatok-e, mivel nem tisztázott, hogy milyen úton végezte a kamara a felmérést.

Az interjúban a szakorvos beszámol arról a jelenségről is, melyről a Pénzcentrumon már írtunk, hogy sokan nem megfelelően használják a sürgősségit és olyan panaszokkal mennek oda, melyekkel háziorvost vagy általános kórházi ellátást kéne igénybe venni.

Címkék:
biztosítás, kórház, orvos, beteg, sürgősségi, betegellátás,