Ennyit kereshet új szakmájában Várkonyi Andrea

Pénzcentrum2018. március 11. 14:30

Várkonyi Andrea szerint muszáj több lábon állni. Eredeti foglalkozását tekintve orvos, belgyógyász rezidens is volt, sőt, egészségügyi közgazdász-menedzser végzettsége is van. Idén pedig pszichológia szakon fog diplomázni.

Hosszú ideje érdekel, és persze az is tény, hogy a tévézés nem nyugdíjas állás. Ki tudja, mit hoz a holnap, ilyen értelemben megnyugtató, hogy van más lehetőségem is. Fontos számomra, hogy több lábon álljak

 - mondta a Story magazinnak azzal kapcsolatban, öt évvel ezelőtt miért döntött úgy, hogy beiratkozik pszichológia szakra.

Januárban a Veol.hunak adott interjúban arról is beszélt, hogy az orvosi egyetem elvégzése után több szakirány is érdekelte.

A belgyógyászat mellett a neurológia és a pszichiátria is. Végül a belgyógyászat mellett döntöttem, de megmaradt a pszichiátria-pszichológia iránti érdeklődésem. Öt évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy most belefér az életembe az egyetem, belevágtam a képzésbe, és májusban már diplomázni fogok pszichológia szakon Szegeden

 - mondta. Az egyetemet levelezőn végezte el, és azt tervezi, hogy a diploma megszerzése után praxisban is dolgozni fog. Sőt, egy ideje már asszisztensként is dolgozik egy pszichológus mellett egy csoportban. Azt is elárulta, kifejezetten a pszichoszomatika érdekli. E mellett ő vezeti a Micsoda nők! című műsort, és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán kommunikációt és önismeretet is tanít.

Ennyit keresne belgyógyászként és pszichológusként

Általános orvosi képzettséggel Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint havonta bruttó 357771 forintot lehet keresni. A szakorvosok ennél valamivel többet vihetnek haza, a havi átlagkereset az NFSZ szerint bruttó 546386 forint.  A pszichológusok viszont ennél jóval kevesebbet, havi bruttó 263369 forintot keresnek a 2016-os adatok szerint. Ha esetleg a diploma megszerzése után Várkonyi Andrea elvégezné a klinikai szakpszcihológusi képzést is, akkor nagyjából bruttó 284 767 forintos fizetésre számíthana, legalábbis a Fizetesek.hu adatai szerint.

Ezek a számok persze átlagos fizetések, vagyis nagyon nem mindegy például az, hogy valaki az ország mely részén vállal munkát, állami intézményben helyezkedik el, vagy magánpraxist nyit és vállalkozóként dolgozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Mohai Balázs / MTI

 

Címkék:
hrcentrum, karrier, orvos, munka, pszichológus, várkonyi andrea, várkonyi balázs, rezidens fizetés,