Súlyos a helyzet: ettől retteg 10-ből 7 magyar

Pénzcentrum2018. február 9. 16:04

Miközben a törökök és a dél-koreaiak elégedettek az egészségügyi rendszerrel, a magyarok 72 százaléka aggódik a magyar helyzet miatt az Ipsos felmérése szerint.

A hét elején Donald Trump amerikai elnök nagy port kavart azzal a Twitter-bejegyzésével, mely szerint az Egyesült Királyásgban tömegek vonultak az utcára, mert nem működik az egészségügyi rendszer. Csakhogy nem pont ez történt, és ugyan a brit állami egészségügyi ellátó szolgálat, az NHS valóban nem tökéletes, mégis, a Twitter-felhasználók tömegesen álltak ki az NHS mellett.

Ráadásul a tüntetésen, amelyet Trump említett, épp azt követelték, hogy az állam fordítson még több pénzt az egészségügyi rendszerre. Ennek apropóján a Statista közzétett egy Ipsos által készített felmérést, amelyből kiderül, hogy a britek messze nem a legelégedetlenebbek az egészségügyi rendszerükkel, viszont a magyarok nagyon aggódnak.

Loading...

27 országból  több mint 20 ezer önkéntes részvételével készült az Ipsos felmérése, amely szerint a magyarok aggódnak leginkább az egészségügy helyzete miatt. A megkérdezett 16-64 év közötti magyarok 72 százalékát aggasztja a magyar egészségügy helyzete.   A dobogó második fokán a lengyelek állnak 62 százalékos aránnyal, a harmadik helyen pedig a brazilokat találjuk, 46 százalékkal. A felmérés szerint a törökök a legnyugodtabbak, a megkérdezetteknek csupán 3 százaléka fejezte ki aggodalmát az ország egészségügye miatt.

 

Címkék:
egészség, egészségügy, felmérés, statisztika,