Menekülnek az orvosok a miskolci szuperkórházból: mi lesz így a betegekkel?

Népszava2018. január 4. 09:32

Több orvos is tábvozott Miskolcról, miután szuperkórházzá vonták össze a megyei és a városi kórházat - írja a Népszava.

A lap arról számol be, volt, akit elküldtek, másokat olyan helyzetbe hoztak, hogy nem volt más döntés, mint önként távozni. A megyei és a városi kórházat egy éve olvasztották össze. Meglepetésre az egyesített intézmény vezetője nem a nagy megyei kórház korábbi igazgatója, a kereszténydemokrata Csiba Gábor lett, hanem Tiba Sándort, a jóval kisebb miskolci városi kórház korábbi vezetőjét nevezték ki.

Nem arról van szó, hogy mostantól nem lesz, aki vénát szúrjon, de az intézetet eddig egyetemi professzor irányította, elődei is szaktekintélyek voltak, most viszont egy sima kórházi osztállyá fokozták le a nagy múltra visszatekintő, gyógyító, kutató és oktató munkát egyaránt végző GYEK-et

 - mondta a Gyermekegészségügyi Központ bezárásáról a kórház egyik, a történteket jól ismerő munkatársa a Népszavának azzal kapcsolatban, hogy a hazai gyermekegészségügy egyik bástyájának számító, korábban gyógyító, kutató és oktató munkát egyaránt végző Gyermekegészségügyi Központot például sima kórházi osztállyá fokozták le. Ezzel a lap szerint veszélybe került a hazai gyermek-diabetológia egyik fellegvárának szakmai minősítése és továbbképzési egyetemi akkreditációja is.

Távozott a kórházból a radiológiai központ és laboratórium vezetője is.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
karrier, kórház, orvos, miskolc, szuperkórház,